Effectief thuis sporten: zo blijf je thuis ook fit!

home fitness equipment, blue fitness equipment, portable fitness equipment

Zijn de sportscholen bij jou in de buurt ook dicht of vind je het veel te druk in de sportschool, maar wil je toch fit blijven? Dan is thuis sporten dé oplossing voor jou. Helaas is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het hoeft niet moeilijk te zijn.

Natuurlijk is het erg verlijdelijk om lekker op de bank te gaan liggen om te gamen of te Netflixen als je thuis bent. Maar we willen ook lekker fit blijven, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Om je daarbij te helpen hebben we hier 7 tips en tricks op een rijtje gezet. 

1. Trek je favoriete sportoutfit aan

Een goed begin is het halve werk. Trek daarom voordat je begint aan je home workout je favoriete sportoutfit aan waardoor je jezelf lekkerder voelt en je echt klaar bent om thuis te sporten. Ook is het zo dat je dan juist extra gemotiveerd bent om ook thuis alles uit je workout te halen!

2. Stel doelen voor jezelf

Het is erg belangrijk dat je doelen stelt voor jezelf. Dit is een goede motivatie en een stok achter de deur om door te blijven gaan totdat je je doelen bereikt hebt. Zorg er voor dat je doelen niet onhaalbaar of te ver weg zijn zodat je gemotiveerd blijft om door te gaan. Een tip die jou daarbij kan helpen is om tussendoelen te stellen naar je einddoel toe. Het geeft natuurlijk een lekker gevoel als je dan een tussendoel behaald hebt en ook weer extra motivatie!

3. Kies een home workout die bij jou past

Er zijn heel veel workouts voor thuis te vinden op het internet met verschillende training niveaus. Zo is er voor iedereen wat wils. Het is daarom erg belangrijk om voordat je aan een home workout begint te kijken of deze wel bij jou past. Dit helpt je om op je eigen niveau te trainen zodat je ook thuis fit blijft door effectief thuis te sporten.

4. Plan je home workouts

Als je eenmaal thuis bent na een lange dag werken is het erg verleidelijk om op de bank te gaan liggen om je favoriete serie te kijken op Netflix. Om dan nog van de bank af te komen om thuis te gaan sporten is lastig. Plan daarom altijd je workouts in zodat je zeker weet dat je gaat sporten. Wat goed werkt is om een vast tijdstip en vaste dagen te kiezen. 

5. Gebruik fitness accessoires

In de sportschool heb je allerlei fitness apparaten die je thuis vaak niet hebt. Dat is geen ramp want thuis heb je ook verschillende accessoires die je kan gebruiken en er zijn genoeg oefeningen die je zonder een fitness apparaat of dumbells kan doen. Denk bijvoorbeeld aan opdrukken in plaats van bankdrukken, squatten met een zware rugzak in plaats van een barbell met zware gewichten of gebruik flessen water in plaats van dumbells.

Toch is het wel handig om onder andere een fitness matje, een buikspier roller en een fitness elastiek in huis te hebben. Ook is het zo dat je met dumbells of fitness apparaten wat effectiever en zwaarder kan trainen. Dus wil je toch dumbells, fitness apparatuur of andere workout accessoires gebruiken voor je thuis workouts om nog effectiever te trainen? Bekijk dan al onze aanbevolen fitness accessoires. 

6. Creëer een workout ruimte

Tijdens een thuis workout heb je vaak wel wat ruimte nodig om verschillende oefeningen uit te voeren. Het is niet zo handig om vóór elke workout de woonkamer te verbouwen of wéér je workout accessoires bij elkaar te zoeken. Creëer daarom je eigen home gym ruimte voor al je workouts zodat je een vaste plek hebt met alle benodigde fitness accessoires in de buurt. 

7. Beloon jezelf

Om gemotiveerd te blijven en jezelf er telkens weer toe te zetten om thuis te gaan sporten mag je jezelf wel eens belonen. Natuurlijk is het wel het beste als je dat op een gezonde manier doet. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stuk fruit of groente met een dipje. Je kunt jezelf ook eens belonen door bijvoorbeeld nieuwe sportkleren of schoenen te kopen als je een doel bereikt hebt. Dat is pas motiverend!

Tot slot

Wil je wat extra inspiratie op doen om thuis zo effectief mogelijk te sporten om ook thuis fit te blijven? Kijk dan eens in de aanbeloven producten hieronder die jou daarbij kunnen helpen.

Aanbevolen producten